Utorak, 11 svibnja, 2021

Političar podnio ostavku zbog skandala na Jadranu

Nemojte propustiti

U pismu nacionalnoj novinskoj agenciji MTI, Borkai ističe da voli svoj grad Đer i da ne želi da njegovi postupci ometu razvoj.

Bivši olimpijski šampion Zolt Borkai, koji je osvojio drugi mandat za gradonačelnika mađarskog grada Đera, saopštio je da podnosi ostavku zbog umiješanosti u seksualni skandal koji je doveo i do pada podrške javnosti vladajućoj stranci Fides na nedavno održanim lokalnim izborima.

Zolt Borkai, koji je zlatnu medalju u gimnastici osvojio na Olimpijskim igrama 1988. godine u Seulu, napustio je Fides prošlog mjeseca kako bi ograničio političke posljedice nastale objavljivanjem video-snimka na kojem je navodno on u seksualnom odnosu sa djevojkom na jahti na Jadranskom moru.

Borkai se izvinio zbog svojih postupaka koje je nazvao greškom.U pismu nacionalnoj novinskoj agenciji MTI, Borkai ističe da voli svoj grad Đer i da ne želi da njegovi postupci ometu razvoj.

Nije poznato ko je snimao video ili zašto tokom, kako Borkai navodi, privatnog putovanja na jahti.

Snimak se u javnosti pojavio nekoliko dana prije lokalnih izbora održanih 13. oktobra i analitičari ističu da je to bio jedan od faktora zbog iznenađujuće loših rezultata Fidesa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Oglasio se Muharem Bazdulj: Na druženju sa Handkeom i Kusturicom mi zamjeraju oni čije su kafansko društvo pravi kriminalci…

Književnik i kolumnista Muharem Bazdulj, prvi put nakon što je snimljen dok se u Višegradu uz muziku opušta sa...

Možda vas zanima i ovo