Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Političari iz RS se vraćaju u institucije: Zoran Tegeltija zakazao sjednicu Vijeća ministara BiH

Nemojte propustiti

Ministri će odlučivati i o nizu sporazuma, nacrta pregovora, inicijativa, odluka, zaključaka kao i imenovanja.

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zoran Tegeltija zakazao je za 24. februar sjednicu ove institucije. Sjednica će biti održana s početkom u 13 sati, a na dnevnom redu su 42 tačke.

Na dnevnom redu je Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o načinu finansiranja i izrade projektno-tehničke dokumentacije, vođenje upravnih postupaka za procjenu utjecaja na okoliš, izdavanje lokacijskih uvjeta, saglasnosti i građevinskih dozvola za projekt “Hidrotehnički i bagerski radovi na uređenju kritičnog sektora za plovidbu – ušće Drine i Save”.

Ministri će odlučivati i o nizu sporazuma, nacrta pregovora, inicijativa, odluka, zaključaka kao i imenovanja.

Podsjetimo, Oliver Varhelyi, evropski komesar za proširenje Evropske unije, jučer je upozorio bh. lidere da bez potpuno funkcionalnih državnih institucija BiH rizikuje gubitak velikih investicija. Pozvao ih je da se u potpunosti vrate u institucije.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ministri vanjskih poslova G7 poslali jasnu poruku: Nećemo tolerirati secesionističku politiku RS

Ministri G7 su poslali jasnu poruku: "Nećemo tolerirati secesionističku politiku RS, koja ugrožava budućnost Bosne i Hercegovine". Ministri vanjskih poslova...

Možda vas zanima i ovo