Subota, 15 svibnja, 2021

Demonstranti: Političari ne treba nam vaša podrška, nećete nas prevariti i zaustaviti

Nemojte propustiti

Mnogi političari i političke partije izrazili su podršku demonstrantima koji sada već širom BiH dižu svoj glas zahtijevajući donošenje zakona o JMB, ali isto tako i bolju i uređeniju domovinu. Tim političarima i strankama demonstranti su jasno poručili da im nije potrebna njihova podrška i da ne pokušavaju “preko njihovih leđa doći do izbornih poena.”

Foto: Muratović M.
Foto: Muratović M.

“Političke stranke iz FBiH se bezobrazno pokušavaju okoristiti protestima građana i građanki, pokazujući time da kao i uvijek djeluju koordinirano sa svojim kolegama iz RS. Koristeći već dobro poznate metode zamazivanja očiju i podmetanja neistina, žele skrenuti pažnju sa vlastite odgovornosti za sve probleme. E pa ne može! Dosta je bilo!

Mi, kao oni kojima je stalo za budućnost sve djece u BiH, ma kako da se zovu i odakle da dolaze, dužni smo reagovati. SDA, SDP, SBB, SBiH i svi ostali koji dajete podršku i na ovaj ili onaj način stajete na našu stranu – nemojte to činiti! Vi i jeste krivi za ovo što se danas dešava. Vi ste krivi što svake sedmice sakupljamo novac da se bolesna djeca mogu liječiti. Vi ste krivi što nam bebe nemaju matične brojeve. Vi ste krivi što ne živimo nego životinjarimo. I zato nemojte biti licemjerni i pokušavati iskoristiti jednu plemenitu ideju za vlastitu promociju. Neće vam proći, provaljeni ste! Vi morate biti u službi nas, a ne obrnuto”, istakli su demonstranti, objavljujući ovo saopćenje na svojim statusima na društvenim mrežama.

Također, pozvali su sve prijatelje iz drugih gradova i zamolili da ne koriste pomoć političara u organizovanju protesta.

“Njima je to samo sakupljanje glasova i jeftinih poena. Kao i uvijek do sada, zloupotrijebit će dobru ideju za vlastitu korist. Braćo i sestre, ne dozvolite im to! Ne uzimajte od njih novac za prijevoz, rekvizite, majice… Ako hoće da pomognu neka počnu raditi u korist običnih ljudi.

Nama je svejedno je li beba iz Banje Luke, Tuzle, Mostara, Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Travnika… Nama je svejedno je li se dijete zove Marko, Mustafa, Miroslav, Ana, Aida, Antonija, Belmina, Branko, Branislav… Nama je svejedno SDA, SNSD, SDP, HDZ, SBB, SDS… – nama ste svi krivi i odgovorni podjednako! Donesite trajno rješenje za JMBG. Počnite raditi svoj posao. Posao za koji ste plaćeni. Posao za koji vas mi plaćamo. Više nas ne možete zaustaviti!”, poručili su.

(Vidiportal)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo