Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Političarima u HNK zabranjeno državnim automobilima ići na more!

Nemojte propustiti

Skupština HNK je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se službena vozila za vrijeme godišnjih odmora ne mogu koristi.

– Svi su dužni vozila ostaviti ispred zgrade Skupštine, Vlade HNK ili ministarstva kojem vozilo pripada, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Skupštine HNK, što su zastupnici s obzirom na brojne afere vezane uz korištenje državnih vozila ocijenili vrlo značajnim.

– Zabranom korištenja državnih automobila za vrijeme godišnjih odmora sigurno će se izbjeći zloupotreba državne imovine i položaja, kazao je inicijator ove ideje i predsjednik Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac, zadovoljan što su prijedlog prihvatili svi zastupnici te Skupštine.

Na ovaj način će se, kako ističe Jelovac, vratiti koordinacija i nadzor nad državnom imovinom.

Ilustracija
Ilustracija

Pored svega toga tvrdi da će se za vrijeme godišnjih odmora znatno uštedjeti na gorivu i amortizaciji vozila, koja su se koristila bez adekvatnog nadzora i kontrole, što je, kako i sam kaže, s razlogom u medijima izazvalo negativne konotacije o voznim parkovima ministarstava i državnih službi u HNK.

– Korištenje državnih vozila se zloupotrebljava i tome treba stati u kraj, kazao je Jelovac, što je među samim zastupnicima probudilo i brojne komentare na račun onih koji će svoje planove putovanja do rezerviranih destinacija za ovo ljeto iznenadno morati promijeniti.

Izvor: Dnevni list

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo