Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Političke stranke se pokušavaju okoristiti protestima građana

Nemojte propustiti

Zoran Ivančić, koji se potpisao kao jedan od organizatora protesta ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, oglasio se porukom javnosti zbog navodnih “pokušaja manipulacije protestima”. U saopćenju navodi da se “političke stranke iz FBiH pokušavaju okoristiti protestima građana i građanki pokazujući time da kao i uvijek djeluju koordinirano sa svojim kolegama iz RS”.

Foto: Muratović M.
Foto: Muratović M.

– Koristeći već dobro poznate metode zamazivanja očiju i podmetanja neistina, žele skrenuti pažnju sa vlastite odgovornosti za sve probleme – navodi Ivančić.

Poručio je strankama da jednu plemenitu ideju ne koriste za vlastitu promociju, ali pozvao i prijatelje iz drugih gradova da ne koriste pomoć političara u organiziranju protesta.

– Njima je to samo skupljanje glasova i jeftinih poena. Kao i uvijek dosad, zloupotrijebit će dobru ideju za vlastitu korist. Ne uzimajte od njih pare za prevoz, rekvizite, majice… Ako hoće da pomognu neka počnu raditi u korist običnih ljudi! Nama je svejedno je li beba iz Banje Luke, Tuzle, Mostara, Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, Travnika… Nama je svejedno je li se dijete zove Marko, Mustafa, Miroslav, Ana, Aida, Antonija, Belmina, Branko, Branislav… – dodao je Ivančić.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo