Petak, 25 lipnja, 2021

Poljoprivrednici: Smjenom Vlade FBiH biće još teže

Nemojte propustiti

Protesti poljoprivrednika (Foto: Arhiv)
Protesti poljoprivrednika (Foto: Arhiv)

Udruženje poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini poziva sve poljoprivrednike koji su sudjelovali u prosvjedima proteklih dana, a i sve ostale sudionike, da se suzdrže od nasilničkog i nedemokratskog ponašanja, te uništavanja vlastite imovine i države.

“Prvi smo koji su digli glas, bili privođeni nakon radikalnijih djelovanja, (bacanja jaja ) kojima smo naglašavali teško stanje, kao i bezbrojnim dopisima i prosvjedima, no svakako se želimo ograditi i pozvati sve aktere na smirivanje tenzija i rušilačkog ponašanja”, saopćili su iz Udruženja poljoprivrednika u BiH.

Smatraju da svaki daljnji korak ka anarhiji i bezvlašću vodi pogoršanju situacije, te s obzorim na to da je izborna godina, pozivaju sve na smirivanje stanja i demokratsko ponašanje u nastojanju ostvarivanja građanskih prava.

“Nastavljanje rušenja imovine i traženje smjene Vlade FBiH put je u težu gospodarsku i socijalnu situaciju, kao i uzimanje prava da manjina vrši pritisak nad demokratskom većinom i izbornim procesom, te je posebno neprihvatljivo da je nepoznanica kome ta mjesta dajemo ili osiguravamo i koje su reference i sposobnosti eventualne alternative koju uopće ne predlažemo, te ćemo se takvom samouništenju odlučno suprotstaviti i po cijenu organiziranja proturušilačkih prosvjeda.

Držimo da je poruka bila jasna, da smo kao građani odlučno pokazali da je dosta, da smo odgovorne probudili iz sna i nemara, te da je nužno očuvanje mira, sigurnosti i zajedničke imovine u iščekivanju skorih izbora kroz koje ove aktivnosti treba okončati na demokratski način i na volju naroda”, saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika u BiH.

(Radiosarajevo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo