Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Poljoprivrednici zadovoljni poticajima za 2013. godinu

Nemojte propustiti

Posebno nas veseli činjenica da je program jednoglasno usvojen, što je pokazatelj da su svi ministri svjesni ozbiljnosti situacije u poljoprivredi, kaže se u saopćenju Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH

Protesti poljoprivrednika (Foto: Arhiv)
Protesti poljoprivrednika (Foto: Arhiv)

Na posljednjoj sjednici Federalne vlade usvojen je program za poticaje u poljoprivredi za 2013. godinu, pa se zahvaljujemo Vladi koja je pokazala razumijevanje prema problemima istinskih poljoprivrednika, kaže se u saopćenju Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH.
Posebno nas veseli činjenica da je program jednoglasno usvojen, što je pokazatelj da su svi ministri svjesni ozbiljnosti situacije u poljoprivredi. Raduje nas da ste organizovanje protesta koji smo održali pred zgradom Vlade shvatili kao primanje informacije o katastrofalnoj situaciji u oblasti poljoprivrede, a ne kao određeni pritisak ili demonstraciju.

Očekujemo nastavak dijaloga te da će Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva što prije izdati rješenja o dodjeli poticaja, a od Ministarstva finansija hitnu isplatu, jer svi poticaji kasne sa isplatom više od pola godine i nema se vremena za odugovlačenje, navodi se u saopćenju.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Premijer Fadil Novalić s predstavnicima Svjetske banke o nastavku ekonomskog oporavka

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarao s članovima delegacije Svjetske banke,...

Možda vas zanima i ovo