Petak, 14 svibnja, 2021

Poljski turista izvršio nuždu uz minaret Koski Mehmed-pašine džamije!

Nemojte propustiti

Medžlis Islamske zajednice Mostar najoštrije osuđuje jučerašnju gestu poljskog turiste, koji je izvršio nuždu uz časni minaret Koski Mehmed-pašine džamije u Mostaru, što je duboko povrijedilo osjećanja svih muslimana, ali i svih vjernika bez obzira na njihova religijska opredjeljenja.

b281df5bc7078020369cfc5b1b4f8ffe

„Stoga, očekujemo da će u svim ovakvim slučajevima ataka na vjerske i duhovne centre, te religijske vrijednosti uopšte, svog glas dići svi dobronamjerni građani i institucije.

Naša Koski Mehmed-pašina džamija kao kulturno-istorijska vrijednost ovog grada i islamska kulturna baština muslimana Mostara, decenijama je otvorena za posjete gostiju širom svijeta.

Naša otvorenost, dobronamjernost i susretljivost potvrđuju se u punome kapacitetu našim odnosom prema svim gostima koji dolaze iz čitavoga svijeta, različitih nacionalnosti i religijskih opredjeljenja, i to će tako i ostati.

S druge strane, ovaj jučerašnji brutalni, nekulturni, necivilizacijski pokrenuo je ozbiljno pitanje odnosa nekih ljudi prema onome što je zajedničko ukupno civilizacijsko naslijeđe i kulturna vrijednost.

Najiskrenije se nadamo da će poljska kulturna javnost makar uputiti izvinjenje povodom ovog uvredljivog čina“, naglašava se u današnjem saopštenju Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

(Haber.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo