Subota, 18 rujna, 2021

Položaj Islamske zajednice je bitan: Sastanak Konakovića i Zukorlića u Novom Pazaru

Nemojte propustiti

Kako je saopćio Mešiha IZ- e u Srbiji Konaković je sa delegacijom, posjetio je i Mešihat IZ-e u Srbiji gdje mu je domaćin bio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić razgovarao je u Novom Pazaru sa četvoročlanom delegacijom Skupštine Kantona Sarajevo, koju predvodi predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, o uspostavi i unapređenju saradnje između institucija i organizacija u Bosni i Hercegovini i Sandžaku, ističući važnost vraćanja bošnjačkog nacionalnog jedinstva i jačanja međubošnjačke saradnje.

Dvojica lidera su se saglasili da nije moguće očekivati boljitak za bošnjačke nacionalne interese bez očekivanih političkih promjena. Ovaj susret je upriličen u povodu održavanja Sandžačkog biznis foruma u Sjenici na temu prekogranične saradnje i njenog uticaja na lokalni razvoj.

Sagovornici su se također saglasili da će nastaviti sa jačanjem međustranačke saradnje, piše Pressmedia.

Kako je saopćio Mešiha IZ- e u Srbiji Konaković je sa delegacijom, posjetio je i Mešihat IZ-e u Srbiji gdje mu je domaćin bio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

-Tom prilikom, Konaković se interesovao o položaju Islamske zajednice, kao i problemima sa kojima se ona suočava. Posebno je bilo riječi o tome da pored dobrih odnosa koje Rijaset u Sarajevu ima sa Mešihatom i bošnjačke institucije u BIH rade na izgradnji i unapređenju saradnje sa Bošnjacima u Sandžaku i Srbiji”, navodi se na sajtu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo