Subota, 1 travnja, 2023

Pomoćnica direktora Opće bolnice “preko štele” dogovarala termine pregleda

Autor:N1

Nemojte propustiti

Uprava Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” oglasila se nakon što je ovaj snimak objavljen u medijima.

Pacijentica iz Sarajeva oglasila se za medije nakon što je doživjela neugodnost čekajući pregled kod interniste u Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”. Cijelu situaciju snimila je mobitelom, a na videu koji je objavilo portal Crna hronika, pacijentica se raspravlja s osobom koja tvrdi da je pomoćnica direktora jer je mimo 20 pacijenata koji su uredno čekali, uvela preko reda drugog pacijenta. Osoba koja se predstavlja kao pomoćnica direktora bila jako drska prema njoj, pokušala joj je oduzeti telefon i maršnula je. Video je izazvao burne reakcije, a oglasila se i Uprava koja poručuje da će protiv uposlenice biti pokrenut disciplinski postupak.

“Nas je možda bilo 15 do 20 u čekaonici ispred ordinacije doktorice Alme Mujanović-Narančić. I ja sam posljednja u redu. U tom trenutku dolazi pacijentica sa snimka, iza mene i ja pomislim, naravno, čekat će red jer nas puno ima. Onda dolazi pomoćnica direktora i uvodi je u ordinaciju preko reda. Moja prva reakcija bila je ta da sam otišla do recepcije i pitam sestricu kako mogu preko reda da ulaze. Odgovorili su da se obratim doktorici. Moja druga reakcija bila je, da izvadim telefon i počnem snimati video. Pokucam na vrata i počinjem dijalog. Odmah je počela vrištati na mene. Dotična sa snimka mi govori da ja ne znam ko je ona, gura me i istjeruje iz ordinacije. Nakon toga sam je prijavila policiji”, navela je Sarajka za portal Crna hronika.

Sve se dogodilo 28. februara ove godine.

Uprava Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” oglasila se nakon što je ovaj snimak objavljen u medijima.

“Generalna politika i opredjeljenje naše ustanove jeste maksimalna posvećenost i jednak tretman svih pacijenata te će u skladu s takvim opredjeljenjem, prema uposlenici koja je svojim ponašanjem narušila ugled ustanove biti pokrenut disciplinski postupak i poduzete mjere predviđene važećim propisima, a u skladu sa Kodeksom ponašanja i odgovornosti uposlenih. Još jedanput se, u ime svih uposlenih, izvinjavamo pacijentici i naglašavamo našu odlučnost da nastavimo raditi u najboljem interesu svih građana koji potraže pomoć u Općoj bolnici”, navodi se u saopćenju Uprave ove bolnice.

Na Facebooku se oglasila i doktorica Opće bolnice, dr. Amina Krupalija, hirurg koja je poručila da “nisu svi isti”.

“Ni jedan doktor/ica nema taj nivo prepotencije kao neko ko obnaša funkciju koju ne zaslužuje! Sporna “pomoćnica direktora” nije doktorica, osim što je ekonomista ona je bruka i sramota ustanove u kojoj radim! Bruka i sramota svih časnih i poštenih ljudi koji rade svoj posao najbolje što mogu. Nismo svi isti. Biti doktor je najhumanije i najbolje zanimanje… Radi manjine loših za čije ste stranke najčešće glasali, pljujete po svim onim vrijednim, časnim, profesionalnim i poštenim zdravstvenim radnicima koji svaki dan “muče muku” zbog lošeg sistema za koji ste glasali”, navela je dr. Krupalija.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo