Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Pomozimo izgradnju kuće / Visoko: Vrijedne kolege iz Preventa i sugrađani pomažu izgradnju kuće Halidu Bečireviću

Nemojte propustiti

Foto: visoko.co.baAkciju vrijednu pomena pokrenuli su nedavno radnici Preventa s ciljem da pomognu svom kolegi Halidu Bečireviću koji već godinama živi u staroj, urušenoj kućici, u Srhinju nedaleko od Visokog, zajedno sa nepokretnim ocem koji je stopostosni invalid, te sa teško bolesnom majkom.

Ideja nekolicine radnih kolega iz ove firme naišla je na odobravanje ostalih kolega, te je ukupno među radnicima od plata skupljeno 6.500 KM, a nakon što su pokrenuli akciju i počeli sa izgradnjom nove kuće u koju Halid treba da se useli, pomoć pri opremanju su obećali i iz firme Ugarak-produkt, a sa iznosom od 3.000 KM trebalo bi da se u pomoć pri izgradnji uključi i Centar za socijalni rad iz Visokog. Halid Bečirević je inače i sam radnik firme Prevent, a za vrijeme rata bio je pripadnik Armije Bosne i Hercegovine. Već godinama s roditeljima živi u neuslovnoj kućici koja se već odavno urušava i predstavlja pravu opasnost za život. Jučer su završeni svi vanjski radovi na novoj kući, stiglo se do krova, te je kuća od jučer i pokrivena, ali svi učesnici ove akcije su svjesni da sada predstoji još teži dio i da su potrebna još veća sredstva, jer od sredstava koja su do sada skupljena stiglo se do krova. Ovo je ujedno i apel za pomoć svim dobrim ljudima da se uključe u ovu akciju, te da u skladu sa svojim mogućnostima, u materijalu, kućanskim aparatima ili finansijski pomognu opremanje unutrašnjosti kuće, tako da Halid Bečirević u sljedeću zimu uđe u novoj kući.

Svi koji su zainteresovani da pomognu informisati se mogu na broj telefona 061/783-635 kod Begić Mehmeda, a kolege iz firme Prevent su otvorile i žiroračun na koji je moguće uplatiti sredstva za nastavak i dovršetak izgradnje kuće.

Broj računa je 137-000-00000000-80 033350-67580 Moja Banka. Kako ističu Halidove kolege i oni će nastaviti s akcijom međusobno, tako da već ponovo planiraju od plate da skupe dio sredstava i krenu s unutrašnjim opremanjem kuće.

(Bh-index/visoko.co.ba)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

EU diplomati u nevjerici gledali što Charles Michel radi u Beogradu: ‘Pa nismo ga slali da s Vučićem peče ćevape!‘

Srbiji je i prije ovog posjeta iz Bruxellesa poslana poruka da "uski odnosi s Putinovim režimom nisu kompatibilni s...

Možda vas zanima i ovo