Nedjelja, 17 listopada, 2021

Pomozimo malenom borcu Edninu

Nemojte propustiti

Foto: Ban.ba
Foto: Ban.ba

Ednin je dječak koji je za svojih 11 mjeseci života, nažalost, već najveći dio proveo u hladnoj bolničkoj sobi. Naime, Ednin je rođen prerano, nakon nešto više od 6 mjeseci trudnoće majka Edina Hajdarević na svijet je donijela malog Ednina koji je samo čudom preživio. Nažalost, prerani porođaj ostavio je posljedice i Ednin danas ima blago zakašnjenje s motorikom, i liječnici tvrde da je još neurorizičan.

DSC_0004-Copy

Stalni ljekarski pregledi i kontrole su neophodni za ovog malog borca. Zbog svega toga, ali i jakog bronhitisa, mali dječak je češće u bolnici nego u toplini majčniog zagrljaja. Majka Edina je nezaposlena samohrana majka, i, pored Ednina, ima i sina Nermina koji je prvi razred osnovne škole. Nermin je zbog teškog života vrlo često rastrojen i mnogo plače, a Edina nema načina da mu omogući bar minimum stvari koji bi Nerminu bar na trenutak ublažile teško djetinjstvo, piše portal Ban.ba

DSC_0008-Copy1

Edina živi u teškim uvjetima za život, podstanar je a za hranu prikupi od, kako kaže, dobrih ljudi. Bez namještaja, drva i osnovnih životnih potrebština, s nagomilanim računima za kiriju i stuju, Edina se bori sama s dvojicom sinova vjerujući da će i ova teška vremena proći i da će prije svega njen Ednin izrasti u zdravog dječaka. Ovim putem, Edina moli sve koji su u mogućnosti da joj pomognu i olakšaju ove teške dane za nju i njene sinove.

Svi koji mogu i žele pomoći Edini, Nerminu i Edninu, mogu ih potražiti na adresi: Podvisoki put 18, Visoko ili uplatom u Hypo Alpe Adria Bank, na žiroračun broj: 3060332687593552 na ime Edina Hajdarević. (Ban.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Sarajevu osvanuli plakati sa natpisom ‘I ti si potreban za odbranu BiH’

Plakati su urađeni po uzoru na one koje je pravila vojska SAD s ‘Uncle Samom’. Najnovije tenzije koje prave vladjuće...

Možda vas zanima i ovo