Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Ponovo haos i veliki propust u Banja Luci: Hitna dovela zaraženog pred karantin za zdrave…

Nemojte propustiti

Nije se ni smirila situacija oko šestoro Banjolučana, koji su katastrofalnom greškom nadležnih službi bili smješteni među zaražene pacijente u Studentskom centru “Nikola Tesla”, a dogodio se novi propust koji je pukom srećom i prisebnosti zaposlenih ostao bez težih posljedica.

Srpskainfo saznaje da je vozač Službe hitne pomoći Doma zdravlja Banja Luka sinoć oko 20 časova dovezao pacijenta zaraženog koronavirusom ispred Srednjoškolskog doma, gdje su u karantin smješteni zdravi ljudi.

“Nakon što je iz vozila hitne pomoći izašao pacijent, odmah je rekao da je zaražen i da ne smije biti na toj adresi, već na drugoj. Svi su počeli da bježe, nastao je pravi haos. Srećom, glave su se brzo ohladile i spriječene su teže posljedice”, ispričao je odlično obaviješteni izvor.

Zahvaljujući prisebnosti zaposlenih, policajaca i portira, ali i pacijenta koji je odbio ući u objekat, spriječene su teže posljedice.

“Nikome nije jasno da je nakon slučaja sa šestoro Banjalučana nastavljeno sa katastrofalnim greškama nadležnih službi”, navodi izvor.

Branislav Vidić, direktor Srednjoškolskog doma, kratko je potvrdio da se sinoć dogodio incident, ali nije želio detaljnije govoriti o svemu, dodavši da su nadležne službe obaviještene.

U Domu zdravlja Banjaluka se doznaje da je vozač pozvan na razgovor kako bi se utvrdile tačne okolnosti događaja od sinoć.

Nevena Todorović, direktor banjalučkog Doma zdravlja, izjavila je da će tačne okolnosti biti saopštene nakon razgovora sa vozačem: “Vozač je juče cijeli dan radio, dajte nam vremena da od njega čujemo šta se dogodilo.”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo