Utorak, 3 kolovoza, 2021

Ponovo isti pružni prelaz: Popravili rampu, nesavjesni vozač je ponovo uništio i otišao

Nemojte propustiti

Nakon inicidenta koji se dogodio u protekli petak, danas se na pružnom prelazu u banjalučkom naselju Vrbanja dogodio još jedan nesavjestan i neodgovoran pokušaj prelaska preko pruge u kojem je oštećena rampa.

Podsjetimo, u petak je nepoznata ženska osoba ne poštujući veoma jasnu signalizaciju, polomila desni polubranik na pružnom prelazu Vrbanja, što je prouzrokovalo nastanak vanrednog događaja, odnosno nezgodu na putnom prelazu sa materijalnom štetom, a ista situacija se dogodila i danas, saopštili su iz Željeznica Republike Srpske.

Na video snimku koji su objavile Željeznice vidi se da vozač putničkog vozila nepoštuje svjetlosnu i drumsku signalizaciju i da se ne zaustavlja na vrijeme zbog čega se rampa spustila na krov automobila. Vozač se uprkos tome nije zaustavio, sve dok u slomljena rampa nije sama spala sa krova automobila.

Prenosimo saopštenje Željeznica Republike Srspke:

I pored konstantnih apela i upozorenja Željeznica Republike Srpske, svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, vozači drumskih vozila nažalost i pored jasne signalizacije i dalјe ne poštuju zakonske propise.

Danas u 11 časova i 12 minuta na istom putnom prelazu u Vrbanji, dogodio se skoro identičan slučaj, nesavesnog i neodgovornog pokušaja prelaska preko pruge,.

Ponovo je vozač drumskog vozila ne poštujući veoma jasnu signalizaciju, polomio desni polubranik na putnom prelazu Vrbanja, što je prouzrokovalo nastanak vanrednog događaja, odnosno nezgodu na putnom prelazu sa materijalnom štetom.

Ovo je pokazatelj da bez poštovanja zakonskih propisa, ni jedan stepen zaštite bezbednosti u saobraćaju nije dovoljan.

Neodgovorni vozači drumskih vozila iznova ugrožavaju svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju, izazivajući svojom nepažnjom i kršenjem zakona i saobraćajnih propisa, udese i nesreće, koje neretko odnose lјudske živote.

Jasno je da je uzrok nastanka svih nezgoda i nesreća,upravo nepoštovanje saobraćajnih propisa, kao i svetlosno-zvučne signalizacije na putnim prelazima.

Voz uvijek ima prednost u odnosu na ostale učesnike u saobraćaju i to je regulisano Zakonom o želјeznicama kao i Zakonom o bezbednosti u drumskom saobraćaju.

Poštujući zakonske regulative, učesnici u drumskom saobraćaju, izbegli bi sve saobraćajne nezgode, nesreće i tragedije koje se dešavaju.

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na vozače drumskih vozila kao i ostale učesnike u saobraćaju ,na poštovanje saobraćajnih propisa, jer samo tako možemo očuvati ono što je najvrednije, a to su životi građana, saopšteno je.

U nastavku pogledajte snimak od petka:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Brojne organizacije kritikovale hrvatski mehanizam za nadzor granice

Sporno je što će, prema informacijama nevladinih organizacija, mandat mehanizma biti ograničen na policijske stanice blizu granice i graničnih...

Možda vas zanima i ovo