Subota, 23 listopada, 2021

Ponovo katastrofa u Gračanici: Grad veličine jabuke polupao crijep na oko 300 kuća u Donjoj Orahovici

Nemojte propustiti

Foto: Avaz
Foto: Avaz

Jučer oko 17 sati Gračanicu i okolinu ponovo je zahvatilo veliko nevrijeme, praćeno jakom kišom, gradom i vjetrom. Najgore je nastaradlo najveće naselje Orahovica Donja. Nakon tri poplave, sinoć je ovo naselje pogodio nezapamćen grad, koji je veličine jabuke padao pola sata.

Više od tri stotine kuća je ostalo bez crijepa, pa je voda prodrla u gornje spratove kuća. Stradalo je na desetine automobila, poljoprivredni usjevi, javio je “Avaz.ba”.

Očajni Orahovičani pokušavaju najlonima pokriti bar dio krova, a očekuju i nove poplave. I Gračanica je pod vodom.

Ponovo su, nakon 5.avgusta podivljale rječice Drijenča i Sokoluša, koje se izlijevaju iz korita i plave, donji dio Gračanice.

oluja-gracanica1

 

Ne zna se kakvo je stanje u drugim naseljima gračaničke općine. Jaka kiša i dalje pada, pa građani sa zebnjom očekuju noć. Veliki dio grada je ostao bez struje, jer su u polju pala četiri polja visokog napona.

Poplavljeno je i nogometno igralište „Luke“ pa je u poluvremeno utakmice Prve lige Bratstvo-Turbina utakmica prekinuta u poluvremenu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo