Ponedjeljak, 20 rujna, 2021

Ponovo provokacije: Novi bilbord s likom zločinca Ratka Mladića

Nemojte propustiti

SRBIJA – Bački bilbord je najnoviji primjer veličanja Mladića, u čiju je slavu nedavno osvanuo i veliki mural u centru Beograda.

U Baču, gradiću u zapadnoj Bačkoj, već mjesec dana stoji ogroman bilbord sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića i stihovima Alekse Šantića: „Sve tako dalje tamo do Golgote, i kad nam muške uzmete živote, grobovi naši boriće se s vama“.

Gotovo da nema većeg mjesta u Srbiji u kome nije ispisan grafit u slavu Ratka Mladića, koga je nedavno Haški tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji pravosnažno osudio na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i ratnih zločina tokom sukoba u Bosni i Hercegovini, prenosi Danas.rs.

Bački bilbord je samo najnoviji primjer veličanja Mladića, u čiju je slavu nedavno osvanuo i veliki mural u centru Beograda.

Načelnik Opštinske uprave u Baču Špiro Šorgić je izjavio da se radi o bilbordu u svojini privatnog lica.

On će, nastavlja, provjeriti da li je njegovo postavljanje u skladu sa zakonom i ukoliko se utvrdi da nije, onda će reagovati i naložiti njegovo uklanjanje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ovo su pravila za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Njemačku

Ukoliko niste vakcinisani možete ući u Njemačku samo u posebnim slučajevima. Preduvjet je tzv. apsolutna potreba. Od nedjelje, 12. septembra...

Možda vas zanima i ovo