Petak, 22 rujna, 2023

Ponovo se oglasili iz EUFOR-a: Nije donesena konačna odluka o tome gdje će rezervne snage biti smještene

Autor:Patria

Preporučeno

Iz EUFOR-a ističu da će rezervni elementi građanima BiH pružiti uvjeravanja i sigurnost u to da je EUFOR posvećen sigurnom i stabilnom okruženju.

U Bosnu i Hercegovinu stiglo je 500 vojnika koji su pristigli u okviru pojačanja Evropskih vojnih snaga (EUFOR Althea).

Gdje će tačno biti raspoređeni pripadnici EUFOR-a koji su pristigli u BiH još uvijek se ne zna, potvrđeno je iz EUFOR-a za Novinsku agenciju Patria.

Upravo se čita:  Dodikov advokat: Sudu BiH šaljemo nova dva zahtjeva, hoće li se predsjedniku RS suditi u Banjoj Luci?!

„Upućivanje i raspored na terenu snaga EUFOR-a zavisit će od ishoda procjena koje se trenutno provode. Nije donesena konačna odluka o tome gdje će rezervne snage biti smještene“, kažu iz EUFOR-a za NAP.

Podsjećamo, jedan od vojnih aviona italijanskih zračnih snaga je danas kružio iznad BiH završio je svoju misiju. Kako se vidi na stranici Flightradar24, avion je snimao područje Banje Luke, Laktaša i Mahovljana, gdje je napravio veliki broj krugova.

Upravo se čita:  Odlične vijesti: Zaposleni u ovom dijelu BiH dobijaju jednokratnu pomoć od 400 KM

Prema najavama novopristiglo osoblje EUFOR-a trenutno se priprema za pojačane operativne patrole za podršku svojim bh. partnerima, a iz EUFOR-a ističu da će rezervni elementi građanima BiH pružiti uvjeravanja i sigurnost u to da je EUFOR posvećen sigurnom i stabilnom okruženju.

„Vršit ćemo pojačane patrole u zemlji. Rezervne snage će također biti sposobne da reagiraju na situacije koje se mogu javiti širom BiH. Pojačane patrole će biti prisutne u cijeloj BiH. Njihov zadatak bit će da pokažu odlučnost EU da održi stabilnost u Bosni i Hercegovini“, dodaju iz EUFOR-a za NAP.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Uništava mozak i predstavlja “pogonsko gorivo” za rak: Poslije 40. godine izbacite ovu namirnicu

Jedna od važnih životnih prekretnica svakako je jubilarni 40. rođendan. Osim brojnih promjena, nutricionisti savjetuju i promjenu prehrane, jer...

Možda vas zanima i ovo