Subota, 10 travnja, 2021

Ponovo se oglasili iz KCUS-a: Ministar Vranić ili totalna neznalica ili jako zlonamjeran čovjek

Nemojte propustiti

Krizni štab KCUS-a oglasio se danas saopćenjem povodom izjava ministara zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

“Krizni štab KCUS-a, ljekari i medicinsko osoblje koje radi u Covid centru i danonoćno se bori za živote naših sugrađana, šokirani su izjavama ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića.

Izjavama da njemu ‘ništa nije jasno’, da mu je ‘smrtnost enigma’, da mu je nakon što pandemija hara cijelim svijetom već duže od godinu ‘ČUDNO da ljudi umiru i kada nisu na respiratoru’ upućuju na to da je ministar Vranić ili totalna neznalica ili jako zlonamjeran čovjek. Po svemu sudeći oboje.

Ovakvim izjavama, ministar Vranić, poput autora anonimnog pisma, očigledno želi dovesti u pitanje stručnost ljekara i drugog medicinskog osoblja, čime se priključuje javnom linču koji se protiv nas vodi iz određenih političkih i medijskih krugova.

Nezapamćeno je da se ministar zdravstva na ovakav način, naročito u vrijeme pandemije, zarad sitnih političkih poena, obračunava sa ljekarima i medicinskim radnicima koji punu godinu ulažu maksimalne napore u spašavanju života i zdravlja građana.

S obzirom na to da ministru Vraniću ‘ništa nije jasno’ i da mu je ‘sve čudno’, pozivamo ga da kao ljekar provede samo jednu smjenu s nama u Covid centru – da mu postane ‘jasno’ i da se prestane ‘čuditi'”, navodi se u saopćenju KCUS-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ko o čemu, Milorad Dodik o raspadu države: ‘BiH je ‘mrtav konj’ koji se ne može uzjahati’

"Bosna i Hercegovina je 'mrtav konj' koji se ne može uzjahati, čega su svjesni i međunarodni posrednici koji pričaju...

Možda vas zanima i ovo