Utorak, 5 prosinca, 2023

Ponovo se okuplja sarajevski bend Seven Up

Preporučeno

Sarajevski bend Seven Up uskoro bi se mogao ponovo okupiti i to u originalnom sastavu, tvrdi sarajvski portal Klix.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Prema saznanjima do kojih je došao ovaj portal, pregovori su u toku i članovi benda Elvir Lilo Hadžijamaković, Fuad Backović Deen, Goran Radić Gogi, Damir Pašić Dadi i Nedim Zgodić bi uskoro trebali i zvanično potvrditi da nastavljaju tamo gdje su stali 2004. godine.

Upravo se čita:  Halid Bešlić gradi kuću na Pelješcu: Komšije će mu biti dobro poznati Bosanci

Svi članovi benda, izuzev Fuada Backovića Deena, koji je u Milanu, žive u Sarajevu, te su odlučili da se nakon nekoliko godina ponovo okupe i snime nove pjesme.

“Svi članovi su zainteresirani za povratak, samo moramo sjesti za jedan stol i sve dogovoriti. Za sada sve potvrde idu preko telefona, odnosno skypea”, kazao je jedan od članova benda Seven Up.

Upravo se čita:  Djevojka iz BiH je misica Hrvatske

Podsjetimo, grupa Seven up je osnovana 1993 g. u Sarajevu, dakle historijski gledano u vremenu koje nije ulijevalo baš nimalo optimizma za opstanak i trajnost ideje Gordana Radića-Gogija i njegovih prijatelja, koji su po uzoru na slične bendove nastale u to vrijeme diljem bezbrižnog dijela svijeta, pokušali da muzikom i plesom ako ništa drugo uprkos svim nedaćama barem liče na one koji su imali sve uvjete za nesmetan razvoj i nadogradnju svog talenta i samim tim već bili predodređeni za uspjeh.

Upravo se čita:  Halid Bešlić gradi kuću na Pelješcu: Komšije će mu biti dobro poznati Bosanci

Prvi album objavljen je 1995. godine i nazvan je “Noćne ptice”, a tadašnji sastav benda činili su Aida Lindov, Goran Radić, Elvir Hadžijamaković, Nermin Karšić, Damir Pašić i Nedim Zgodić, te Fuad Backović Deen koji je u bend došao 1996. godine.

(Bh-index)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo