Utorak, 21 rujna, 2021

Ponovo se zakuhava u manjem bh. entitetu: Sastanak opozicije u ponedjeljak zbog Dodika

Nemojte propustiti

Najava novog dogovora znači i najavu Dejtona 2 što je direktno igranje sa sudbinom RS – upozorava Šarović.

Opozicioni lideri u RS-u sastat će se u ponedjeljak u Banjoj Luci, saznaje BN TV. Kako saznaje ova TV stanica, razmatrat će se novonastala situacija nakon izjava člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, koji je kazao da “Dejtonski sporazum ne postoji i da on podržava teritorijalni integritet BiH”.

Ja sam za održavanje teritorijalnog integriteta BiH, a politički aranžman mora biti rezultat unutrašnjeg dogovora. Dejtonski sporazum skoro i ne postoji jer je uništen intervencijama međunarodne zajednice i zato moramo doći do novog dogovora koji može stabilizovati BiH u nekoliko narednih decenija – kazao je Dodik.

Ranije je na Dodikovu izjavu reagirao predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Izjava data nakon zajedničkog sastanka sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, da Dejtonski mirovni sporazum praktično ne postoji i da je potreban ‘novi dogovor’ je netačna ali i izrazito opasna – istakao je Šarović.

Plasiranje ove izjave sada, u ovom trenutku, kaže Šarović nije slučajno i predstavlja jednu od najvećih prijetnji po RS.

Najava novog dogovora znači i najavu Dejtona 2 što je direktno igranje sa sudbinom RS – upozorava Šarović.

On ističe da je “to raskrsnica i tačka u kojoj se sa Dodikom u potpunosti razilazimo i u tu avanturu i neizvjesnost nikada nećemo ići”.

Razgovarati možemo jedino oko najboljeg odgovora na nametnutu Inzkovu odluku ali oko raspakivanja Dejtona nikako ne možemo jer je to potpuno neprihvatljiva opcija za RS – kazao je Šarović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo