Srijeda, 12 svibnja, 2021

Ponudio i svoju ostavku: Kemal Kozarić pokušao da omogući izlazak iz Parlamenta BiH učesnicima EFSE-a

Nemojte propustiti

Guverner Kozarić je pokušao u razgovoru sa nezadovoljnim građanima ishoditi izlazak učesnika godišnje skupštine EFSE-a, koji je oko 200 u zgradi

parlamGuverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić koji se nalazi u zgradi Parlamentarne skupštine BiH gdje je danas otvorena godišnja skupština Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE) večeras je razgovarao sa predstavnicima građana koji protestvuju ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Kako okupljeni građani u znak protesta zbog nerješavanja problema određivanja jedinstvenog matičnog broja (JMB) blokadom svih izlaza ne dozvoljavaju bilo kome da napusti zgradu Parlamentarne skupštine BiH, guverner Kozarić je pokušao u razgovoru sa nezadovoljnim građanima ishoditi izlazak učesnika godišnje skupštine EFSE-a, koji je oko 200 u zgradi.

– Razgovarao sam u namjeri da omogućim gostima-učesnicima današnjeg skupštine EFSE-a izlazak iz zgrade Parlamentarne skupštine i ponudio sam svoju ostavku, izjavio je za Fenu guverner Kozarić.

Predstavnici građana koji protestvuju, pojasnio je guverner Kozarić, su odbili moj prijedlog, rekavši sa Centralna banka i moja pozicija guvernera nemaju veze s njihovim problemom.

Neizvjesno je kada će predstavnici finansijskih institucija koji su doputovali u Sarajevo kako bi učestvovali u radu godišnje skupštine EFSE-a izaći iz zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Slovenija se ubrzano vraća u “normalu”, zelena faza već početkom juna

Ulazak u zelenu fazu znači da se broj dnevnih zaraza smanjio na manje od 300 te donosi skoro potpunu...

Možda vas zanima i ovo