Srijeda, 14 travnja, 2021

Popularna evropska destinacija odlučila: Ko se vakciniše može na ljetovanje bez ikakvih restrikcija

Nemojte propustiti

GRČKA – Za one koji nisu vakcinisani, biće proširene mjere kontrole na granicama, dodao je ističući da postoji sveobuhvatan plan za podršku kompanijama i radnicima pogođenim epidemiološkom krizom.

U Grčkoj će do kraja pandemije postojati dve kategorije turista – oni koji su vakcinisani i oni koji nisu, najavio je ministar turizma te zemlje Haris Teoharis.

U intervjuu za “Protohemu”, Teoharis je naglasio da vakcinisani putnici više neće morati da budu testirani ili smešteni u karantin ukoliko pri ulasku u zemlju pokažu potvrdu o vakcinaciji.

Svi koji budu vakcinisani u Grčkoj dobiće digitalni sertifikat, a slične potvrde planira da uvede i većina evropskih zemalja

– Uveliko se razgovara o uzajamnom priznavanju sertifikata između zemlje polaska i odredišta – rekao je Teoharis.

Za one koji nisu vakcinisani, biće proširene mjere kontrole na granicama, dodao je ističući da postoji sveobuhvatan plan za podršku kompanijama i radnicima pogođenim epidemiološkom krizom.

– Vakcinacija ima direktan pozitivan uticaj na dva nivoa. Prvo, grčki građani, a posebno najugroženiji, postaće sigurniji. Privredna aktivnost će postepeno povratiti svoj uobičajeni tempo. Drugo, vakcinacija će stvoriti klimu optimizma i to će se odraziti na turističke rezervacije iz zemalja koje nas zanimaju, poput Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije… – objasnio je Teoharis.

Vjerovatnoća da vakcinisani ljudi dobiju korona virus veoma je mala, pojašnjava dalje grčki ministar, zbog čega ta zemlja ne planira da ih podvrgava testiranju i karantinu. Za one turiste koji nisu vakcinisani, mjere će zavisiti od toka vakcinacije i epidemiološke situacije u zemljama iz kojih dolaze.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Lažete, gospodine Janša…”: Europarlamentarka Tanja Fajon razotkrila premijera Slovenije

Podigla se velika prašina na Balkanu nakon što su i u slovenskim medijima procurile informacije o "non-paperu" o Bosni...

Možda vas zanima i ovo