Petak, 25 lipnja, 2021

Popunjeni skoro svi kapaciteti na Bjelavama i u Nedžarićima

Nemojte propustiti

Konkurs za prijem studenata u domove u okviru Studentskog centra Sarajevo u novoj akademskoj godini zatvoren je jučer. Emir Kadrić, direktor Studentskog centra, kaže da su skoro popunjeni svi kapaciteti koje imaju na raspolaganju u Nedžarićima i na Bjelavama.

Kada se podmire kvote koje finansiraju kantoni, vjerovatno će ostati nešto slobodnih kapaciteta pa će aplikanti koji nisu prošli u prvom krugu moći uz posebne uvjete koristiti usluge Studentskog centra.

– To je stvar posebnog dogovora. Naprimjer, iz Unsko-sanskog kantona kriterije je ispunilo i konkuriralo 40 studenata više od 151, koliko oni sufinansiraju. Tako će onima koji budu ispod crte biti ponuđena neka vrsta dogovora kako bi, ipak, mogli koristiti naš prostor – kazao je Kadrić.

Ove godine na raspolaganju je 1.800 kreveta, od čega u Nedžarićima 960 i na Bjelavama 840.

nedjarici-arhivIako je prvobitno bilo najavljeno da neće biti korekcije cijena za smještaj i ishranu u domovima, situacija se promijenila nakon povećanja cijena vode i najavljenog poskupljenja drugih energenata. Kadrić kaže da im poskupljenje komunalija predstavlja dodatni problem i bit će prisiljeni adekvatno reagirati.

– To je lanac koji nema kraja. Ne znamo kako će nas tretirati za vodu, ali svako poskupljenje utjecat će i na korekciju cijena. Bojim se da će svaka korekcija biti opet preko leđa studenata – upozorava Kadrić.

Zaduživanje i useljavanje u studentske domovi počet će 15. septembra. Već od 15. avgusta bit će otvorena ljetna recepcija u dva paviljona na Bjelavama, a boravak će koštati sedam maraka za jedan dan.

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo