Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Pored Alise Mutap slobode je lišena još jedna osoba. Donosimo detalje: Ko je i zašto se sumnjiči

Autor:Raport.ba

Nemojte propustiti

Pored Alise Mutap uhapšena je još jedna osoba – Muamer Ožegović. On je zaposlenik u hoteli Crystal na Ilidži, a koji se nalazi u blizini mjesta stradanja Dženana Memića.

Bivša djevojka Dženana Memića, koji je stradao u februaru 2016. godine pod nerazjašnjenim okolnostima, uhapšena je danas po nalogu Tužilaštva BiH.

Ona je bila prisutna u trenutku kada je Memić povrijeđen, nakon čega je i umro, ali je izjavila da se ne sjeća šta se desilo te je kasnije rečeno da ima amneziju.

Zbog sumnji da prikriva dokaze odnosno da laže, što cijelo vrijeme tvrdi porodica Memić, Tužilaštvo BiH je danas izdalo nalog za hapšenje.

Pored nje uhapšena je još jedna osoba – Muamer Ožegović. On je zaposlenik u hoteli Crystal na Ilidži, a koji se nalazi u blizini mjesta stradanja Dženana Memića, javlja Raport.ba.

Naime, policija je neposredno nakon stradanja Memića htjela izuzeti snimke sa videonadzora hotela, međutim, nestalo je struje te nije bilo moguće izuzeti ih.

Kasnije je utvrđeno da su snimci nestali. To je utvrđeno i u izvještaju Ad-hoc tijela koje je formirala Skupština KS a koja je utvrđivala sve činjenice vezano za ovaj slučaj.

No, prema informacijama Raporta, izdat je nalog i za hapšenje još dvije osobe koje se dovode u vezu sa slučajem. Radi se u uposlenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, koji su bili na dužnosti tu noć.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kvalitet zraka u Sarajevu zavisi 50 posto od kućnih ložišta, a 30 posto je utjecaj saobraćaja

Rezultati istraživanja će pružiti naučne argumente za uvođenje potrebnih mjera radi poboljšanja kvaliteta zraka u Sarajevu. Zrak u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo