Utorak, 22 lipnja, 2021

Porezna uprava FBiH zabranila ulazak u prostorije zbog straha od koronavirusa

Nemojte propustiti

Porezna uprava FBiH je u skladu sa donesenim preventivnim mjerama i shodno zaključku Vlade FBiH obustavila i zabranila fizički kontakt i rad sa stranaka, te zabranila ulazak u poslovne prostorije Porezne uprave FBiH.

“To smo učinili i zbog toga što je zbog boravka osobe zaražene koronavirusom jedna naša cijela ispostava, odnosno svi njeni zaposlenici rješenjem poslani u izolaciju”, saopćili su iz Porezne uprave.

Riječ je o slučaju u Orašju gdje je zaražena osoba posjetila ispostavu Porezne.

Ipak, i ostale ispostave širom FBiH prate rigorozne preventivne mjere u cilju zaštite uposlenika i prevencije širenja virusa.

“U ovoj situaciji pokušavamo da organizujemo obavljanje poslova u mjeri i na način kako je to moguće kako bi zaštitili vaše zdravlje i zdravlje svih građana. Obavještavamo vas da će se komunikacija sa strankama obavljati isključivo pisanim putem preko pošte, e-maila, faksom i telefonom”, dodali su.

Porezni obveznici i stranke ne treba da dolaze u Poreznu upravu, već sve svoje porezne prijave i podneske mogu podnijeti putem pošte, elektronski e-mailom, faksom, a sve informacije mogu dobiti i putem telefona.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo