Petak, 25 lipnja, 2021

Porezna uprava zatvorila desetine objekata širom Federacije BiH

Nemojte propustiti

U kontroloma koje je jučer provela Porezna uprava FBiH na području ovog entiteta otkrivena su 82 neprijavljena radnika, 19 objekata u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, 77 obveznika nisu izdavali fiskalne račune i kod 22 obveznika nije pronađen fiskalni uređaj.

Porezna uprava Federacije BiH jučer je na području 44 općine u Federaciji BiH izvršila 276 inspekcijskih nadzora kojima su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine, proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i drugih uslužnih djelatnosti.

Kako je saopćeno iz PU FBiH, u ovim kontrolama inspektori Porezne uprave FBiH otkrili su 82 neprijavljena radnika, 19 objekata u kojima je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, 77 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i 22 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Ilustracija, Foto: Bh-index

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćena su 52 objekta, a u 136 slučajeva izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 313.450 KM.

Porezna uprava Federacije BiH će aktivnost inspekcijskog nadzora nastaviti i tokom vikenda, saopćeno je iz te institucije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo