Subota, 1 listopada, 2022

Porođaj u automobilu: Muž pobjegao, komšija porodio ženu

Nemojte propustiti

– U jednom trenutku otac djeteta je sa zadnjeg sjedišta auta povikao da je porođaj počeo i da vidi glavu bebe, a zatim je pobjegao iz vozila. Prebacio sam se pozadi, prihvatio glavu djeteta, izvukao ga napolje i predao majci. Tek tada sam shvatio šta sam uradio.

komsija-porodjajOvako Lazar Čobanović (31) iz sela Petrovčić kod Surčina opisuje kako je, igrom sudbine, na jedno veče postao “babica” i pomogao da njegova komšinica Aneta Zairović na svijet donese zdravu djevojčicu.

Aneta Zairović (19) iz Petrovčića, iz beogradske opštine Surčin, porodila se u utorak malo prije 22 sata u Bečmenu, na putu ka Zemunskoj bolnici i to u automobilu komšije. Iako je tu sve vrijeme bio i Anetin muž, Enko Zariović, od straha nije imao snage da porodi sopstvenu ženu, pa je Čobanović, koji takođe nema nikakvog medicinskog znanja, morao sve sam.

Čobanoviću se u utorak uveče na vratima kuće pojavio komšija koji je unezvijereno tražio pomoć.

– Rekao mi je da mu se žena porađa, da je prekasno da zove Hitnu pomoć, pa me moli da ih prevezem do Zemunske bolnice. Odmah sam uzeo ključeve od kola. Već posle par minuta vožnje shvatili smo da joj je pukao vodonjek. Stao sam na raskrsnicu koja od Bečmena vodi ka Jakovu, pa telefonom pozvao Hitnu pomoć i objasnio im situaciju – priča Čobanović, koji priznaje da je u tim trenucima bio prestravljen

Da nesreća bude veća, Anetin muž, Enko, bio je potpuno paralisan strahom.
– U jednom trenutku je povikao sa zadnjeg sedišta da je porođaj počeo i da vidi glavu bebe. Zatim mi je rekao da on ne može ništa da uradi i panično je izašao iz automobila. Tu sam ja preuzeo stvar…. E, kad je beba zaplakala bio sam van sebe od sreće – priča Čobanović.

Par minuta nakon porođaja pored kola prošla je policijska patrola i zaustavila autobus kako bi pokušala da nađe ljekara. Kako takvih nije bilo, majka i dijete su morali da sačekaju ekipu Hitne pomoći, koja je presjekla pupčanu vrpcu i prevezla roditelje i dijete u KBC “Zemun”.

– Konstatovali smo da je rođena živa devojčica, teška oko 2,5 kilograma. Oboje se osećaju dobro, nikakvih komplikacija nije bilo – rekla je juče za “Blic” glavna sestra na Ginekološkom odjeljenju bolnice u Zemunu.

(Blic)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Biden uperio prst u kameru i obratio se direktno predsjedniku Rusije: Gospodine Putin, dobro čujte što vam kažem

Joe Biden se direktno obratio ruskom predsjedniku i uperivši prst u kameru upozorio ga da ne napada NATO-ovu teritoriju. Američki...

Možda vas zanima i ovo