Utorak, 21 rujna, 2021

Porodica akademika Sulejmana Redžića ima nove dokaze, nije nestao u januaru već u decembru?!

Nemojte propustiti

Iako porodica akademika Sulejmana Redžića, koji je pronađen mrtav u kanjonu rijeke Miljacke, još nije zaprimila odluku Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo o nepokretanju istrage, sigurno će uz žalbu ovoj pravosudnoj instituciji uložiti i neke dokaze. Ovo je za Avaz potvrdio Izet Redžić, brat akademika.

(Foto: Arhiv)
(Foto: Arhiv)

– Ne mogu vam reći koje dokaze konkretno imamo, ali je sigurno da ćemo to što imamo priložiti uz žalbu. Angažirat ćemo i advokata – kaže Redžić.

Prema njegovim riječima, porodica smatra da Redžić nije nestao 7. januara ove godine, već 30. decembra 2012.

– On nije dolazio na posao, odnosno na Prirodno-matematički fakultet od 28. decembra prošle godine. Dan kasnije bio je na Bošnjačkom kongresu, dok je 30. decembra bio na Bjelašnici. Nakon toga niko o njemu ništa ne zna. Postoji, znači, pretpostavke da njega nema od 30. decembra i nisu tačne informacije da ga je neko vidio nakon toga – naglašava Redžić.

U izjavi za Avaz Neven Kramer, portparol Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, naglasio je da porodica ima pravo priložiti dokaze ili predočiti bilo kakve nove spoznaje o smrti akademika Redžića.
(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo