Utorak, 11 svibnja, 2021

Porodica Asima Hazića gladuje, djeca napustila školovanje

Nemojte propustiti

Otkako je Asim Hazić, demobilisani borac, zbog teškog oboljenja kičme ostao u potpunosti nepokretan, njegova porodica gladuje. Bez ikakvih primanja živi sa suprugom, dva oženjena sina s porodicama, te najmlađom kćerkom koja bi zbog neimaštine mogla napustiti školovanje.

porodica-hazicSuočen s teškom bolešću, Asim je već četiri godine vezan za krevet. Zbog bolova u predjelu vratne kičme i slabosti u rukama predstoji mu nova operacija u Tuzli. Međutim novca da dođe do bolnice nema jer se po jednom kilometru kola hitne pomoći plaćaju marku, za šta je njemu potrebno oko 130 maraka samo u jednom pravcu.

“Nemam čak ni doplatak za dijete, živim od onog što mi komšije donesu. A svaki mjesec moram ići u Tuzlu na kontrolu”, priča Asim.

Najstariji sin Sanel nezaposlen je – ima suprugu i dva sina. Prinuđeni su brati šumske plodove i prodavati ih na cesti.

“Pomogao bi svako svom ocu i majci, ali kako… Možete zamisliti šta se može zaraditi berući u šumi”, kroz suze govori Sanel.

Najmlađa Sabiha, iako dobro uči, zbog neimaštine mogla bi napusti školovanje.

“Maloj je škola knjige dala – mi ništa nemamo. Da mi samo on hoće stati na noge”, kaže supruga Mevlida.

Ovoj porodici potreban je svaki vid pomoći, od Asimovog liječenja do toga da najmlađa Sabiha nastavi školovanje. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na račun kod Investiciono–komercijalne banke Zenica ili uručiti pomoć direktno u Topčić Polju ili pozivom na broj telefona 062 178 900.

Investiciono-komercijalna banka d.d. Zenica

134 – 010 – 0000000120 600611 – 10
Ime i prezime: Hazić Asim
MBR: 2305956190021
Broj računa: 1227775

(Federalna.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nova pravila za odlazak u Njemačku: Buduće doseljenike očekuje pet faza?

Njemačka politika shvatila je da samo osiguranje radnog mjesta više nije dovoljno kako bi migrante uspješno integrisali u njemačko...

Možda vas zanima i ovo