Petak, 21 siječnja, 2022

Porodica Duranović hranu za djecu traže putem oglasa

Nemojte propustiti

U bezbroj oglasa pod rubrikom “razno”, gdje samci uglavnom traže partnera za ljubavnu vezu ili brak, u posljednjem broju jednog bh. lista pojavio se i apel nezaposlenih roditelja koji traže pomoć za svoju maloljetnu djecu.

oglas

– Nezaposleni roditelji dva sina, od četiri godine i drugi od pet mjeseci, traže pomoć od dobrih ljudi u hrani, garderobi i slično, unaprijed zahvalni – navedeno je u oglasu pored kojeg je ostavljen i kontakt telefon očajnih roditelja.

Na naš poziv javila se Sanja Đuranović (33), majka četverogodišnjeg Stefana i petomjesečnog Gorana. Ona s djecom i mužem Slavkom (39) živi u selu kod Skender-Vakufa nedaleko od Banje Luke.

– Ni muž ni ja ne radimo, a trudimo se svaki dan da nađemo bilo šta kako bismo zaradili platu, posebno muž. Jako nam je teško i nemamo nikoga da nam pomogne, pa je muž odlučio da ode u Banju Luku i napiše oglas u nadi da će neko pročitati i pomoći – ispričala je Sanja, koja je naglasila da je 100 maraka dječijeg dodatka, koje prima od Centra za socijalni rad, jedino čime raspolažu tokom mjeseca.

(Bh-index/Dnevni avaz)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo