Petak, 25 lipnja, 2021

Porodica Merime Balkić uputila pismo javnosti

Nemojte propustiti

Sedam dana nakon teške nesreće koja se dogodila nadomak Sarajeva, oglasila se porodica Merime Balkić. U otvrenom pismu su se zahvali svima koji su nesebično učestvovali u akciji spašavanja, kao i medijima koji su izvještavali o svemu.

Otvoreno pismo porodice Balkić možete pročitati u nastavku:

„Zahvaljujemo svima koji su nesebično dali sve od sebe da pokušaju spasiti četiri života. Hvala pripadnicima policijske stanice Pale, GSS RS-a, GSS Ilidža, GSS Novi grad Sarajevo, svim vatrogascima i pripadnicima hitne pomoći i policije. Također, hvala svima koji su na bilo koji način davali informacije sa mjesta nesreće. Nažalost, otežani vremenski uslovi nisu išli na ruku niti jednoj službi koja je učestvovala u spašavanju/izvlačenju, i toga smo svjesni. Neki od njih su dali zadnji atom snage pokušavajući učiniti dobru stvar. Znamo da je bilo teško, i iz tog razloga se zahvaljujemo svim tim ljudima, kao i onima koji su izrazili saučešće na bilo koji način. Hvala i medijima koji su pratili ovaj nesretni slučaj.

Merima je oduvijek bila veliki humanista, voljela je pomagati i biti od koristi za svoju djecu u školi ali i druge. Njeno nesebično davanje uvijek je bilo priznato i prepoznato od strane porodice, prijatelja i radnih kolega. Oni koji su je poznavali, znaju da je njenim odlaskom ostala neizreciva tuga, praznina koja će se teško ispuniti. Njena posebnost, karakter, osmijeh i ljubav će uvijek odjekivati u srcima njenih najbližih. Jer kako se drugačije prisjećati nekog ko je zračio tako pozitivnom energijom.

„Ovim putem izražavamo saučešće porodicama koje su također u žalosti nakon ove nesreće koja nas je zadesila. Bile su to njene kolegice, ali prije svega prijateljice.“ – poručuje porodica Balkić.

Podsjetimo, četiri radnice O.Š. „Kovačići“ nastradale su nadomak Sarajeva. Automobil u kojem su se nalazile sletio je u provaliju duboku oko 200 metara.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo