Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Porodična tragedija u BiH: Svekar pucao u snahu i ubio je

Nemojte propustiti

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na rasvjetljavanju okolnosti počinjenog krivičnog djela.

Neđeljko Popadić (1952.) iz mjesta Sitneši, u općini Srbac sinoć je iz pištolja ubio snahu Ilijanu Popadić (1978.).

Ubistvo se dogodilo u porodičnoj kući u mjestu Sitneši, oko 19.55 sati, potvrđeno je iz Okružnog javnog ubistva Banja Luka.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni okružni javni tužilac, Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Aleksandar Simonović, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na rasvjetljavanju okolnosti počinjenog krivičnog djela.

S mjesta događaja su izuzeti tragovi koji će se koristiti za potrebe vještačenja, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradale, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Osumnjičeni za ubistvo je lišen slobode, a nakon obavljene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, bit će sproveden radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac će donijeti odluku o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Istraga u vezi s počinjenim krivičnim djelom ubistvo je u toku.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo