Petak, 27 siječnja, 2023

Portret grada Šibenika: 35 godina na fotografiji Roberta Andrejaša

Nemojte propustiti

Robert Andrejaš je u gradu Šibeniku pronašao ono nešto posebno, za njega sveto, što mu daje i spokoj i nemir i budi svaku stanicu njegovoga bića. Povijest i ljepota arhitekture Mediterana opčinjava ga već trideset i pet godina. Ovoga puta nosilac zvanja kandidat majstor umjetničke fotografije, Robert Andrejaš, odlučio je u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla prikazati njemu najdraža i najefektnija djela ovoga ciklusa, 229 fotografija podijeljenih u 55 „prozora“ tetraptiha i 3 triptiha crno bijele zamrznute stvarnosti koju živi kamen.

plakat n2Izložbu će dodatno oplemeniti glazbeni segment ove manifestacije, umilni zvuk gitare i klavira oživljenih pod prstima umjetnika Sanela Redžića i Zrinke Andrejaš, te glumac Irfan Kasumović izgovarajući stihove Hanibala Lucića. Uz izložene fotografije, posjetitelji će imati priliku pogledati i projekciju tih fotografija.
Autori postavke su Zrinka i Robert Andrejaš, a recenzenti Zdenka Bilušić, Srđan Vukadinović i Zlatko Dukić.

Robert Andrejaš (1966.) diplomirani je producent. Zaposlen je kao producent na javnoj televiziji “Radio Televizija Tuzlanskog kantona “ u Tuzli, s iskustvom na radnim mjestima kamermana, dizajnera svjetla, fotoreportera, urednika fotografije časopisa “Hrvatski glasnik”, fotografa i fotodokumentarista za potrebe kardiovaskularne i kirurške klinike “UKC” Tuzla, snimatelja na dokumentarnim filmovima za “NDR” i “BBC”. Bio je suradnik na brojnim TV serijalima i filmski snimatelj za film “Smrt Jugoslavije” (BBC 1995.).
Autor je filmova “Kovač od Bosne” o tuzlanskom umjetniku Zdravku Novaku Paljiću, i “Graditelj saza” u produkciji TVT, 1996.
Radio je kao fotoreporter, ratni reporter, reklamni i modni fotograf Za vrijeme angažmana u J.P. “Radio Televizija Tuzlanskog kantona “ radio je na više projekata. Autor je radijske drame “Ja mobitel”, direktor fotografije u filmu “Autograf”, koscenarist i koproducent filma “Stanje duha”, pokretač prve galerije fotografija u Bosni i Hercegovini, autor i producent projekata “TV salon fotografije” i “Pri-sli”, selektor festivala filma mladih TK…

Producirao je koncerte, projekcije, izložbe. Autor je brojnih tekstova za knjige, udžbenike.

Sudjelovao je na više od sedamdeset izložaba u Svijetu. Ovo mu je četvrta samostalna izložba.

Pozivamo Vas da prisustvujete otvaranju izložbe „Portret grada Šibenika“, 35 godina na fotografiji Roberta Andrejaša, u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla 11.4.2013. godine u 19h.
(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo