Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Poruka Dodiku: Ovo nije vrijeme da se kriješ

Nemojte propustiti

Mirko Šarović ističe da je loše što se u ovim momentima ne čuje stav iz Republike Srpske.

Dok druga dva člana Predsjedništva donose strateške odluke za BiH i Republiku Srpsku i preuzimaju u potpunosti kontrolu nad ovom najvišom institucijom, u situaciji rastuće krize, član Predsjedništva iz Republike Srpske boravi u stranačkim prostorijama, kaže Mirko Šarović, predsjednik SDS-a

Šarović napominje da dva člana Predsjedništva iz FBiH aktivno predlažu ključne odluke za BiH, uključujući i vojno prisustvo.

„Glas srpskog člana Predsjedništva BiH se svodi samo na to da napusti sjednice na kojima se donose ključne odluke oko međunarodnog pozicioniranja BiH i bezbjednosnih pitanja. Dodikova nemoć se osjeti svakim danom i činjenica je da je Dodik učinio srpsku poziciju u Predsjedništvu BiH praznom stolicom“, kaže predsjednik SDS.

Šarović ističe da je loše što se u ovim momentima ne čuje stav iz Republike Srpske.

„Važnije je sada nego ikada da koristi vitalni interes umjesto što ga je Dodik potezao na nekim mnogo manje bitnim pitanjima. To je važno i radi vođenja politike koja se kreira u Predsjedništvu i koja je bitna da održi stabilnost i bezbjednost u zemlji“, navodi Šarović.

On poručuje da ovo nije vrijeme kada član Predsjedništva iz Republike Srpske treba da se krije u stranačkim prostorijama i napušta sjednice bez ikakve koristi za Republiku Srpsku.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ekipa RTRS-a pola sata razgovarala sa zarobljenim Hrvatom u Donjecku

Objavljen je jedan dio ekskluzivnog razgovora koji je vodio ratni reporter Danijel Simić, u kojem Hrvat kaže da se...

Možda vas zanima i ovo