Srijeda, 29 rujna, 2021

Poruka državljanima Bosne i Hercegovine koji su se u vrijeme pandemije zatekli u Njemačkoj

Nemojte propustiti

Oni koji se još uvijek nalaze na teritoriji SR Njemačke, koji su ušli prije situacije izazvane pandemijom, a nisu se uspjeli vratiti, mogu nesmetano boraviti do 30. septembra u ovoj državi

Pandemija virusa korona izazvala je pometnju širom planete, pa tako stvorila probleme Bosancima i Hercegovcima koji su se u trenutku uvođenja restrikcija nalazili u inostranstvu.

Mnogi od njih zatekli su se u Saveznoj Republici Njemačkoj, a ostanak u državi olakšala je Ambasada Bosne i Hercegovine u Berlinu, kao i generalni konzulati u Frankfurtu, Stuttgartu i Münchenu.

Ovim povodom oglasio se generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža.

– Oni koji se još uvijek nalaze na teritoriji SR Njemačke, koji su ušli prije Covid situacije, a nisu se uspjeli vratiti, mogu nesmetano boraviti do 30. septembra, potvrdio je putem Twitter naloga.

Preporuka je i dalje, napominje Kaluža, da se informišu kod nadležnih imigracionih ureda saveznih pokrajina (Ausländerbehörde”) u vezi sa trenutnom situacijom u vezi boravka prenosi MojaBiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo