Petak, 25 lipnja, 2021

Poruka generalne direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović: Moje riječi bile su ljekovite za mnoge

Nemojte propustiti

Prema riječima direktorice KCUS-a, trenutno je 170 uposlenika na bolovanju, dok je, podsjećamo, nedavno taj broj iznosio više od 310.

Nakon što je prethodno na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu ustanovljen povećan broj bolovanja, za koja je direktorica ove zdravstvene ustanove Sebija Izetbegović tvrdila da su u određenoj mjeri netransparentna i upitna, stanje s listom osoblja na bolovanju značajno se promijenilo.

Naime, prema riječima direktorice KCUS-a, trenutno je 170 uposlenika na bolovanju, dok je, podsjećamo, nedavno taj broj iznosio više od 310.

“Duplo je manje bolovanja nego prije deset dana kada smo upozorili na zloubotrebu. Moje riječi bile su ljekovite za mnoge. Svima koji su opravdano na bolovanju želimo da što prije ozdrave, a ovima koji su ozdravili i vratili se na posao da se uspješno uključe u rad zdravstvene ustanove. Svaki uposlenik i svaka uposlenica su nam dragocjeni”, kazala je dr. Sebija Izetbegović za N1, dodavši da KCUS nikada nije imao manji broj uposlenika na bolovanju.

U vremenu kada zdravstveni sektor neminovno treba podršku i jačanje kapaciteta na svim nivoima, oni osnovni ljudski smanjuju se iz dana u dan. Pored ljekara koji se nalaze u samoizolaciji, veliki broj medicinskih radnika u vrijeme pandemije koristi bolovanje, objavili smo ranije, napominjući kako je samo u Sarajevu pravo na bolivanje koristilo više od 550 uposlenika različitih zdravstvenih ustanova, što se u prethodnim danima smanjilo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kolika će biti jednokratna pomoć Vlade FBiH penzionerima?

Iako je dogovor postignut još uvijek niko ne izlazi sa konkretnim podacima – kolika će biti jednokratna pomoć. Predsjednik Upravnog...

Možda vas zanima i ovo