Srijeda, 18 svibnja, 2022

Poruka iz EU: “Rat u Ukrajini će biti odlučen u narednih 15 dana”

Autor:Index.hr

Nemojte propustiti

“Otpor će se nastaviti koliko je potrebno, ali cilj ruske invazije nije uspio”, napomenuo je španjolski bivši ministar vanjskih poslova.

Današnjim danom navršilo se tačno jedan mjesec od početka invazije na Ukrajinu koju je u rano jutro 24. februara pokrenuo predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Putin.

Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell pozvao je 27 zemalja EU da nastave naoružavati ukrajinsku vojsku jer će “sve biti odlučeno u idućih 15 dana”.

“Ukrajinski otpor je izvanredan. Ruska vojska se ne uspijeva probiti na udaljenost veću od 200 kilometara od svojih logističkih baza te je izgubila puno vojnika i tenkova, što možemo vidjeti preko satelita. Ukrajinci lakim pješaštvom, naoružani raketnim bacačima i Stingerima, efikasni su protiv tenkova i aviona”, izjavio je 74-godišnji Borrell u intervjuu za špansku javnu televiziju TVE.

Upitan trebaju li treće zemlje nastaviti slati oružje ukrajinskoj vojsci kako bi se nastavio taj njen navodni uspjeh, Borrell je odgovorio: “To je najvažnije. Jer će sve biti odlučeno u idućih 15 dana.”

Zamoljen da objasni taj konkretan rok, dodao je da “želi reći da to neće biti unutar 24 sata”, piše Index.

“Otpor će se nastaviti koliko je potrebno, ali cilj ruske invazije nije uspio”, napomenuo je španjolski bivši ministar vanjskih poslova. Borrell je rekao kako su Rusi ostali bez trećine vojnika u proteklih mjesec dana, koliko traje njihova invazija na Ukrajinu.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH utvrdila cijenu kurbana: Evo koliko će koštati ove godine!

Islamska zajednica kao odgovorna institucija izvršenju vjerskog propisa klanja kurbana pristupa sistemski. Islamska zajednica (IZ) u Bosni i Hercegovini će...

Možda vas zanima i ovo