Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Poruka iz njemačkog Bundestaga: U obzir dolaze samo pregovori u interesu BiH, a ne Dodika i Čovića

Nemojte propustiti

Danas se u Neumu nastavljaju pregovori oko izbornog zakonodavstva i izmjena Ustava BiH, pod patronatom izaslanika SAD i EU Matthewa Palmera i Angeline Eichhorst.

Svaka perspektiva za BiH počinje sa teritorijalnim integritetom i fokusom na ono što efektivno pomaže zemlji, poručio je danas na Twitteru zastupnik Zelenih u Bundestagu i član parlamentarne grupe za Zapadni Balkan Boris Mijatović.

“Nema dogovora radi sklapanja dogovora. Ni milimetar na secesionističkim stazama – ni Dodikove prijetnje miru niti Čovićeve privilegije za njegovu stranku”, poručio je Mijatović.

Boris Mijatović, Foto: Twitter

Podsjećamo, danas se u Neumu nastavljaju pregovori oko izbornog zakonodavstva i izmjena Ustava BiH, pod patronatom izaslanika SAD i EU Matthewa Palmera i Angeline Eichhorst.

Jutros, prije polaska za jedini bh. grad na moru, Palmer i Eichhorst susreli su se sa članovima parlamentarne Interresorne radne grupe za pomenuta pitanja, a jučer je održan prvi krug sastanaka sa liderima stranaka.

Sastancima ne prisustvuju predstavnici SDP-a BiH i DF-a, koji su poručili da nije vrijeme da se razgovara o izbornom zakonodavstvu dok je država u krizi a njene institucije blokirane.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Čović i Izetbegović stigli u rezidenciju Delegacije EU na doručak sa Michelom

Michel je jučer stigao u posjetu BiH, a imao je sastanak sa članovima Predsjedništva BiH. Prethodno je bio u...

Možda vas zanima i ovo