Subota, 24 rujna, 2022

Poruka Muriza Memića, nakon jučerašnjeg sastanka s predsjedništvom VSTV-a: “Ono što me raduje jeste da smo dobili punu podršku”

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića i advokat Ifet Feraget održali su jučer sastanak sa predsjednikom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Halilom Lagumdžijom i potpredsjednicama Sanelom Gorušanović-Butigan i Biljanom Simeunović. Tim povodom danas se oglasio i Muriz Memić, a njegovu poruku prenosimo u nastavku:

“Želim ukratko javnost informisati o sastanku kojem smo prisustvovali moj advokat, gospodin Feraget i ja, predsjednik VSTV-a Halil Lagumdžija, te zamjenice Sanela Butigan Gorušanović i Biljana Simeunović.

Sastanak je trajao sat i 30 minuta, imali smo dovoljno vremena da iznesemo sve detalje vezano za slučaj ubistva našeg Dženana.

Advokat je iznio i detalje o ubistvu Davida Dragičevića i jasno naglasio da se u našim sličajevima radi o organizovanom kriminalu unutar samog pravosudnog sistema.

Kritikovali smo rad Kantonalnog i Federalnog tužilaštva ali i Vrhovnog suda koji je bezosjećajno i neprofesionalno donio posljednju odluku, iako je više nego jasno da je kantonalni sudija Igor Todorović, prethodne dvije presude napisao u skladu sa strukom i tu nema nikakvih primjedbi.

Ono što me raduje jeste da smo dobili punu podršku od predsjedništva VSTV-a. Osjetili smo poštovanje prema oštećenom, prema žrtvi, prema Davoru i meni.

Ono što posebno ohrabruje jeste da predsjedništvo VSTV-a podržava našu borbu, da prate situaciju koliko mogu iz medija.

Predsjednik VSTV-a je rekao, a što su potvrdili i članovi predsjedništva, da su korupcija i zloupotrebe u samom pravosuđu gore i od ubistva, te da će se zalagati da takvi ljudi budu odstranjeni.

Ukoliko se to ne desi, predsjednik je rekao da će podnijeti ostavku”, poručio je Muriz Memić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Željko Komšić otvoreno: “Ono što će uraditi Christian Schmidt ovisi od rezultata izbora, njegov potez će ići u tom pravcu”

- Njegov potez će ići u tom pravcu da pojača podjelu zemlje ili da odustane od tog plana -...

Možda vas zanima i ovo