Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Posao za 20 povratnika u Republici Srpskoj

Nemojte propustiti

Uspješnom realizacijom turske kreditne linije ovih dana je u Gornjoj Kalesiji počeo sa radom savremeno opremljeni Baucentar. Radi se o najvećem Baucentru u regiji, koji se nalazi u sastavu preduzeća „Zux – 4“ iz Kalesije.

Početak rada ovog savremeno opremljenog centra donio zaposlenje 20 povratnika u Republiku Srpsku, uglavnom sa područja susjedne opštine Osmaci, ali i Zvornika.

„S ponosom predstavljamo novootvoreni Zux – 4 Baucentar, koji je jedan od uspješnih projekata realizovanih turskim kreditom. U cijeloj priči je važna činjenica da smo, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji, zaposlili 20 povratnika. Dakle, uporedo sa otvaranjem novih objekata, stvorila se potreba i za otvaranjem novih radnih mjesta. Naša firma je ovim pokazala da vodi brigu i o povratničkoj populaciji, koja spada u red najugroženijih“ kazao je Zuhdija Karić, direktor i vlasnik preduzeća „Zux – 4“, koje danas broji ukupno 40 radnika.

baucentarU sklopu Baucentra nalaze se savremeno opremljeni salon keramike i sanitarije, odjel fasada, elektromaterijal, vodomaterijal, alati, rasvjeta, peći, kamini, vrtni program i sve ostalo što je potrebno za uređenje doma i dvorišta.

„Pored Baucentra, sa radom je počeo i distributivni centar, čime „Zux – 4“ postaje jedan od vodećih distributera u BiH, kada je u pitanju distribucija fasada, fasadne opreme, laminata, rigipsa, svih vrsta izolacija…“ kazao je Karić.

Preduzeće „Zux – 4“ je osnovano 1997. godine. Sjedište našeg preduzeća se nalazi u Kalesiji, pored magistralnog puta Tuzla – Zvornik. Na samom početku poslovanje našeg preduzeća je bilo zasnovano na prodaji keramike, sanitarije i fasada. Konstantnim razvojem proširili smo svoje poslovanje i na distribuciju roba širom BiH.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo