Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Posao za 200 radnika: Otvorena fabrika tekstila u Bileći

Nemojte propustiti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović i njemački partneri danas su u Bileći otvorili Fabriku tekstila u kojoj će biti zaposleno oko 200 radnika.

Foto: Trebinjedanas.com
Foto: Trebinjedanas.com

Predsjednik RS je ocijenio da je ovo izuzetno važan dan za Bileću.

“Pokazali smo sposobnost da u ovom neobičnom vremenu, kada se gube radna mjesta otvaramo nova što ćemo činiti i u narednom periodu. Želimo da našim partnerima iz Njemačke dokažemo da možemo na kvalitetan način da odgovorimo njihovim potrebama”, istakao je Dodik.

Premijer Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo zaposlenjem većeg broja radnika, te poručila da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da radi i u budućnosti na realizaciji ovog i drugih projekata bitnih za razvoj Hercegovine.

Direktor Privrednog društva “Nikola Tesla” Dragan Vučetić rekao je da je ovo najmoderniji obučeni centar u Evropi sa najsavremenijom tehnologijom i istakao da su obezbijeđeni partneri iz Njemačke.

U naredna dva mjeseca u pogonu tekstilne industrije u Bileći biće zaposleno još oko 200 radnika, a nakon toga ovaj pogon zaposliće isto toliko lica.
Planirano je da se u Bileći proizvede oko 45.000 komada odjevne ženske garderobe koja će biti plasirana na inostrano tržište.

Prema ranijim najavama, Privredno društvo “Nikola Tesla”, čiji je osnivač Vlada Srpske, namjerava da u ovoj godini u razvoj tesktilne industrije na području Hercegovine uloži 20.690.000 KM i na taj način zaposli oko 2.500 radnika.

Najavljeno je da narednih mjeseci slijedi pokretanje proizvodnje u tekstilnoj industriji u Ljubinju i Trebinju, a nakon toga u Nevesinju i Berkovićima.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo