Utorak, 26 listopada, 2021

Posjetio piramide u Visokom: Halid Bešlić u tunelima Ravne prikupljao energiju za koncert

Nemojte propustiti

halid_semir_2
Foto: VisokoIN.com

Jučer je u posjeti Visokom, tačnije Semiru Osmanagiću i Fondaciji „Arheološki Park: Bosanska Piramida Sunca“ boravio naš najpoznatiji pjevač narodne muzike Halid Bešlić, koji će sutra održati veliki solistički koncert na stadionu Koševo u Sarajevu.

Osmanagić je ugostio Bešlića na Tunelu Ravne.

– Fondacija ima zadovoljstvo da je ugostila estradnog umjetnika Halida Bešlića, čovjeka kojeg svi znaju na ovim prostorima i kojem je ovo druga posjeta u razmaku od pet godina.

Halid je imao priliku da vidi koliko smo napredovali u radu, ali i da osjeti energetske, spiritualne i liječilišne aspekte.

Posebno mi je drago da nas je posjetio uoči svog velikog solističkog koncerta na stadionu Koševu.

Nadam se da će mu energija koju je osjetio ovdje pomoći da odradi profesionalno koncert onako kako to samo Halid zna – istakao je Osmanagić.

Paklena vrućina u Visokom nije zasmetala poznatom pjevaču u namjeri da se uvjeri u napredak radova u odnosu na prije pet godina kada je prvi puta bio u Visokom u posjeti piramidama.

– Semir je otprilike sve rekao, posebno o tim osjećajima koje ne mogu na ovaj način da prenesem do onih koji ovo čitaju.

U tunelu je tako prijatno, svježe i lijepo za razliku od ovih vrućina koje su vani.

Osjećam se jako lijepo i ovo što mogu da vidim u odnosu na prošli moj dolazak jeste da projekt izuzetno napreduje što me raduje i zasigurno Visoko postaje jedna značajna turistička destinacija – kratko je prokomentarisao Halid Bešlić.

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo