Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Poslanica PDP-a Mira Pekić: ‘Zaštitite srpski kadar na BHRT-u! Program te televizije odgovara Bošnjacima, Srbi ne smiju ni progovoriti’

Nemojte propustiti

Jorgić i Dragutinović Mutić su suspendovane nakon skandala u kojem je voditeljica Zorica Jorgić Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazvala “takozvanom”.

Mira Pekić, poslanica PDP-a u Predstavničkom domu PSBiH, danas je pozvala sve funkcionere iz Republike Srpske da zajedno stanu u zaštitu “srpskog kadra” na BHRT-u.

Pekić je reagovala na jučerašnju objavu BHRT-a u kojoj su sa državne televizije kazali da su voditeljica Zorica Jorgić i urednica u Informativnom programu, Gordana Dragutinović Mutić suspendovane sa ovih pozicija, te da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

– Živimo u zemlji u kojoj podsjećanje na događaje iz novije historije svakodnevno, osnovano ili ne, može da povrijedi jednu nacionalnu stranu. Međutim, simptomatično je da srpski kadar bez izuzetka ne smije da progovori, a da je istovremeno program BHRT rezervisan za nekažnjeno veličanje događaja koji druge vrijeđaju, a savršeno odgovaraju bošnjačkoj strani. Uključujući i BHRT-ovu organizaciju proslave 25 godina Dejtona u zgradi Vijećnice u koju Srbi zbog uvredljivog natpisa ne ulaze, rekla je Pekić.

Podsjećamo, Jorgić i Dragutinović Mutić su suspendovane nakon skandala u kojem je voditeljica Zorica Jorgić Armiju Republike Bosne i Hercegovine nazvala “takozvanom”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo