Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Poslanik u Skupštini Srbije: Izgladnjeli Fikret iz logora u Prijedoru za neke je propaganda protiv Srba

Nemojte propustiti

Enis Imamović, poslanik liste “Ujedinjena dolina SDA Sandžaka” jučer je u Skupštini Srbije govorio o logorima u Jasenovcu i Prijedoru.

“Kao čovjek i kao predstavnik bošnjačkog naroda u ovom parlamentu, svoje obraćanje počet ću minutom šutnje za sve nevine žrtve nacističkog logora u Jasenovcu“, poručio je na početku obraćanja Imamović. Zatim je nastavio:

“Neka sjećanje bude pouka svima da se nikada i nikome ne dogodi da budu žrtve nacističkog i fašističkog režima i logora. Nažalost, dogodio se i genocid u Srebrenici, dogodili su se logori u Foči, Banjoj Luci, dogodio se i Prijedor.

Jedan takav logor u kojem su bili zatočeni Bošnjaci. U Prijedoru su po istim fašističkim metodama obilježili bijelim trakama preko ruke, a bošnjačke kućama bijelim čaršafama. I upravo se žrtvama Prijedora na televiziji sa nacionalnom frekvencijom vrijeđaju, te žrtve se izruguju i vrijeđaju”, rekao je Imamović.

Osvrnuo se na redatelja filma “Dara iz Jasenovca”.

“Jedan voditelj i redatelj posljednjeg filma posljednjeg filma logora na o Jasenovcu ismijavaju, vrijeđaju jednog izgladnjelog zarobljenika logora u Prijedoru.

Čak mu ne znaju ni ime, nazivaju ga ‘onaj mršavi’. Ali, mu zato znaju dijagnozu, da je navodno bio bolestan… Izgladnjelog Fikreta Alića nazivaju propagandom protiv Srba i da sve bude odvratnije, sudjeluje čovjek koji je režirao posljednji film o logoru u Jasenovcu. Komentari su strašni, ali u pravom redu – uvredljivi, neodgovorni prema žrtvama u Jasenovcu. Ako se zaista bavio tim problemima, onda nema snage da se ismijava i izruguje žrtvama drugih logora“, poručio je Imamović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo