Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Poslije 20 godina: Ošišao kosu dugu 1,5 metar (Video)

Nemojte propustiti

Garet Robins napravio je dredove sa 16 godina, a kada je težina kose dostigla 1,36 kilograma, poslije dvije decenije odlučio je da je skrati
Geret Robinson (35) iz Engleske imao je metar i po duge dredove, a onda je poslije čak 20 godina puštanja kose odlučio da ih ošiša i donira u dobrotvorne svrhe.

Garet je napravio dredove sa 16 godina, a težina kose je na kraju dostigla 1,36 kilograma. Kosa mu je bila toliko dugačka da je često greškom sjedao na nju.

Dodao je da je prije lakše mogao da barata sa njom, ali da mu je bila potrebna pomoć barem još jedne osobe da bi je oprao. A kada opere cijelu kosu, potrebno je 3 dana da se osuši.

– Moja kosa je u dredovima već 20 godina i još se navikavam na novu frizuru. Odlučio sam se da je skratim kada nisam mogao da nađem frizuru koja je skladu sa mojim godinama- rekao je Garet.

Oko 600 evra od prodate kose donirao je u dobrotvorne svrhe za istraživanje kancera, jer se njegova majka borila i pobijedila ovu bolest.

 (Telegraf)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo