Petak, 17 rujna, 2021

Poslije brutalne tuče u Zadruzi, stigla reakcija i regulatorne agencije

Nemojte propustiti

Ovo nije prvi put da gledaoci rijalitija imaju prilike da svjedoče brutalnim fizičkim i verbalnim sukobima učesnika.

Miki Đuričić, poznatiji kao Miki iz Kupinova, diskvalifikovan je sinoć iz rijalitija Zadruga nakon što je udario drugog učesnika Vladimira Tomovića.

Đuričić je već ostao upamćen kao nasilnik nad ženama koji je tokom prošle sezone brutalno pretukao učesnice Suzanu Perović i Nadeždu Biljić, zbog čega je bio u kućnom pritvoru i nosio nanogicu.

Ovo nije prvi put da gledaoci rijalitija imaju prilike da svjedoče brutalnim fizičkim i verbalnim sukobima učesnika. Bivši osuđenik Kristijan Golubović, tako je nedavno prijetio smrću starleti Staniji Dobrojević.

Reakcija REM-a

Ono što je izrekao u “Zadruzi”, koja se emituje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ispostavile su se kao “smrtna presuda” ovom TV formatu u Srbiji – zbog čega je reagovao i REM, Regulatorno tijelo za elekstronske medije.

Savjet Regularnog tijela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 sata do 6 jutru, potvrdio je tada za “Nova” član Saveta Slobodan Cvejić. REM će, takođe, kako je rečeno, podnijeti krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića zbog prijetnji izrečenih u rijaliti programu i pokrenuti postupak protiv TV Pink gdje je emitovan taj program.

Judita Popović, članica Savjeta, sada je rekla za “Nova.rs” da očekuje da će zakon o ograničavanju emitovanja rijalitija uskoro biti sproveden.

“Trenutno stručna komisija REM-a izrađuje nacrt zakona, koji će, pretpostavljam, biti gotov za oko dvije sedmice. Nakon toga ćemo tražiti mišljenje nadležnog ministarstva koje nije obavezujuće. Kasnije će uslijediti i javna rasprava i vjerujem da to neće trajati duže od petnaest dana”, rekla je ona.

Jučerašnji pomenuti fizički sukob u Zadruzi kratko je prokomentarisala navodeći da za pomenuti zakon “postoji mnogo argumenata”.

“Zaista ima mnogo argumenata za ovo što mi radimo i vjerujem da ne postoji ništa što bi moglo da spriječi sprovođenje tog zakona”, zaključila je Popović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo