Srijeda, 8 prosinca, 2021

Poslije korona – derneka oglasio se Šerif Konjević: Mene je stid države zbog sinoćnje situacije

Nemojte propustiti

Nižu se negativne reakcije nakon skandaloznog korona-derneka koji je održan u sinoć u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu, uprkos mjerama i zabranama nadležnih.

Dan nakon derneka, Šerif Konjević koji je bio među gostima na proslavi rođendana doktora Jusufa Šabanovića je rekao:

– Otišao samo samo da doktoru dam poklon, pošto je Juka moj veliki prijatelj. Nije bilo puno ljudi, krenuo sam pjevati, sjeo, uručio mu poklon. Otpjevao sam, i to ne cijele dvije pjesme. Kad sam otpjevao “Živote moj”, što je doktorova želja, pozdravio sam se i otišao – rekao je Konjević.

Pjevač potom poručuje:

– Mene je stid države zbog sinoćnje situacije, jer ja volim ovu zemlju i sve ljude koji žive u njoj. Nije mene pojedinaca stid. Kad sam vidio alkohol nisam htio ni pjevati, jer je ramazan. Neću da budem dio toga, u mojoj se kući poštuje to, moja žena je vjernica i i neću dozvoliti da budem dio ičije pijanke. Oni su se naljutili sinoć kad sam otišao. Ti koji su snimali neka im je na čast.

Podsjetimo, na ovom derneku su, osim Konjevića, bili dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Nihad Fejzić, Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, estradni umjetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari,  Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić. Zabava je organizovana povodom proslave rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na KCUS-u.

Zabavu je prekinula Specijalna jedinica MUP-a KS-a, a prisutnima su, kao i vlasniku objekta, izdati prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo