Subota, 13 kolovoza, 2022

Posljedice jučerašnjeg nevremena: I do 1500 duluma usjeva uništeno

Autor:N1

Nemojte propustiti

“Napravićemo procjenu, da ne bih sada licitirao, ali sigurno će se šteta mjeriti stotinama hiljada KM”, rekao je Bjelica.

Samo u jednom domaćinstvu na Sokocu, u selu Brezjak jučerašnje nevrijeme uništilo je 40 duluma silažnog kukuruza i nepokošene livade. A u u selima Margetići i Tukovi je i do 1500 duluma zasijanog krompira nastradalo potvrđeno je za N1 u oštini Sokolac.

“U selima Vrabci, Margetići, Novo Selo, Tukovi tamo su bili veliku usjevi krompira, radi se o površini od 1200 do 1500 duluma. Sve je stradalo, i voće i povrće”, rekao je za N1 Milovan Bjelica načelnik ove opštine.

Bjelica dodaje da imaju prijave da je jak grad koji je juče padao polupao i krovove na nekoliko kuća, ali da precizne podatke o šteti još uvijek nemaju.

“Napravićemo procjenu, da ne bih sada licitirao, ali sigurno će se šteta mjeriti stotinama hiljada KM”, rekao je Bjelica.

Nesvakidašnje slike juče su se u ovom dijelu mogle vidjeti. Livade na Sokocu bile su potpruno bijele. A prizor su bilježili i na društvenim mrežama dijelili vozači koji su prolazili preko Romanije. Danas nezadovoljni poljoprivrednici bilježe štete izazvane tim nevremenom.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izetbegović napada: Derivati SDA i ljevičari nisu napravili prodor u RS-u, imaju jednog Vojina Mijatovića

Izetbegović je govorio i o međunarodnoj zajednici za koju je rekao da prečesto ide linijom manjeg otpora na račun...

Možda vas zanima i ovo