Srijeda, 5 svibnja, 2021

Mostar: Lana je bila divno dijete, koje druge nije željelo vidjeti u suzama

Nemojte propustiti

Posljednjem ispraćaju su prisustvovale kolege, prijatelji, članovi porodice, brojni predstavnici akademske zajednice Mostara, gradonačelnik Ljubo Bešlić, predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić i federalni poslanik Ahmed Džubur.

U prisustvu više stotina građana, tijelo ubijene Lane Bijedić (19) jutros je, nakon molitve koju je predvodio mostarski paroh Radivoje Krulj, ispraćeno u Beograd, gdje će sutra biti sahranjena.

Govoreći o Laninom liku i djelu bivši rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” i prijatelj porodice Bijedić profesor Sead Pašić ispričao je kako su nakon što je saznao za njezinu smrt, navirala sjećanja, te kako je Lana bila djevojka koja nije željela druge ljude gledati u suzama, prenosi Oslobođenje.

– Naš dom bio je i tvoj. Za nas si nezamjenljiva. Sve si nas znala dirnuti svojom neposrednošću, kazao je.

Paroh Krulj prisutnima je prenio svoj posljednji susret sa Lanom. Tada mu je uručila jedan od svojih posljednjih umjetničkih radova.

– Jedini put je da danas budemo u molitvi sa Bogom koji se približio čovjeku. Lana je bila divno dijete, rekao je Krulj.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo