Petak, 5 ožujka, 2021

Posljednji put viđenje u nedjelju: Porodica traga za sestrama Arminom i Erminom Fazlić iz Tuzle

Nemojte propustiti

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Forto predstavio nove mjere: Zbog pogoršane epidmiološke situacije uvode se Covid redari, produžuje se period trajanja izolacije na 14 dana

Zaključkom Vlade KS je zatraženo donošenje mjere kojom će svaka osoba koja ulazi u BiH biti obavezna posjedovati PCR...

Meteorolog Sladić najavio dolazak snijega u BiH: Evo kada i gdje će padati

Nedim Sladić, meteorolog, rekao je za medije da će predstojeća promjena vremena u Bosni i Hercegovini biti kratkotrajna. Kako...

Potvrđene jučerašnje najave: U bh. entitetu RS pooštrene mjere!

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, zasjedao je Entitetski štab za vanredne situacije na kome su donesene nove...

Posljednji put su viđene oko 20 sati nedaleko od Prinčeve džamije u Tuzli. Od tada ne znamo ništa o njima, a njihovi mobilni telefoni su isključeni i javaljaju da su nedostupne-kaže zabrinuti otac Emin.

Sestre Armina (18) i Ermina Fazlić (15) iz tuzlanskog naselja Ši Selo, nestale su u nedjelju navečer i od tada njihovi roditelji ne znaju ništa o njihovoj sudbini.

Nestanak je prijavljen policiji, koja također traga za njima.

Otac Emin Fazlić u izjavi Bportal kaže kako strahuje da su njegove kćerke otete i negdje odvedene.

-U nedjelju oko 19 sati su izašle u šetnju. Posljednji put su viđene oko 20 sati nedaleko od Prinčeve džamije u Tuzli. Od tada ne znamo ništa o njima, a njihovi mobilni telefoni su isključeni i javaljaju da su nedostupne-kaže zabrinuti otac Emin.

Problema, kaže, u kući nije bilo, niti bilo kakvog vidljivog razloga da se sestre, eventualno, odluče na odlazak.

-Obje su dobre učenice, Armina je odličnim uspjehom završila drugi razred Ugostiteljsko-turističke škole, bavila se karateom. Ermina je završila osmi razred i upisala istu školu. Nikakvih problema nije bilo, na vrijeme išle u školu, na vrijeme se vraćale. Ne znam, zaista, šta da mislim, o svemu razmišljam. Da im je proradila dječija pamet, da su same otišle od kuće, da su se udale, pa valjda bi se nekome javile, nama, drugaricama, bilo kome… Ako jesu, neka su, ali da mi je da znam šta je s njima. Ovako je neizdrživo-kaže Emin, ponavljajući sumnje da su njegove kćerke otete.

Kaže da je tek nakon što je prijavio netanak kćerki policiji saznao da je starija Armina u posljednje vrijeme viđana, kako kaže, u lošem društvu.

-Ja to nisam znao. Sve je prijavljeno policiji i nadam se da ćemo što prije saznati bilo kakvu informaciju-kaže Emin, koji poziva sve koji znaju bilo šta o sudbini njegovih kćerki da o tome obavijeste policiju.

Ako imate bilo kakvu informaciju o sestrama Fazlić, javite najbližoj policijskoj stanici.

 

(Bh-index/bportal)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Čerkez upravo saopštio: Situacija je izuzetno loša; Nekoliko dana nas dijeli od lockdowna

Goran Čerkez ističe da zdravstveni sistem nije nikad bio u težoj situaciji i da je veliki broj oboljelih među...

Možda vas zanima i ovo